16 Şubat 2024

Otokar, 15'inci Kez Lider

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 2023'te otobüs ve midibüs pazarlarındaki başarısını sürdürdü. Bu segmentlerdeki toplam satışları ile Otokar, üst üste 15'inci kez Türkiye’nin lider markası oldu.
 
Türkiye'nin öncü otomotiv üreticisi Otokar, otobüs alanında kullanıcılarının öncelikli tercihi olmaya devam ediyor. 6 metreden 21 metreye kadar farklı uzunluktaki otobüsleri ve alternatif yakıtlı ürünleriyle Türkiye'nin en geniş ürün gamına sahip olan Otokar, otobüs ve midibüs pazarlarındaki toplam satışları ile üst üste 15. kez Türkiye'nin en çok tercih edilen markası oldu.
 
Yapılmayanı yapma hedefiyle 1963 yılında yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin ilklerine imza atan Otokar, otobüs segmentleri toplamında yurt içi ve yurt dışında büyümesini sürdürdü. Yenilenen ve genişleyen ürün yelpazesi ile toplu ulaşımda standartları yükseltmeye devam etti.
 
Otokar Ticari Araçlar Yurt İçi Pazarlama ve Satış Direktörü Murat Tokatlı, 2023'ün hem Türkiye hem de Otokar için önemli bir yıl olduğuna vurgu yaparak, “Geçtiğimiz sene, cumhuriyetimizin 100. yılını, ülkemizin sanayileşme devriminde önemli bir rol oynayan şirketimizin ise 60. yılını kutladık. Ürün gamımızda yerini alan yeni araçlarımız, satış başarımız ve geleceğe dönük yatırımlarımız ile başarılı bir yılı geride bıraktık” dedi.
 
SATILAN HER 3 OTOBÜSTEN 1’İ OTOKAR OLDU
Otokar'ın geniş ürün yelpazesi ve satış sonrası hizmetleriyle 2023'te de kullanıcılarının beklentilerini en iyi şekilde karşıladıklarına dikkat çeken Tokatlı, “Otobüs alanındaki başarımızı artırarak devam ettirdiğimiz bir yıl oldu. Turizm ve servis taşımacılığının öncelikli tercihi olan Sultan araç ailemize, 9 metre uzunluğundaki Sultan Giga'yı ekledik. Sultan otobüslerimiz ile 2023 yılında önemli satışlara imza atarak, uzun yıllardır süregelen başarımızı yineledik. Geçen yıl ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ettiğimiz 20 metrobüsün yanı sıra, Bursa, Balıkesir ve Muğla gibi birçok şehirde önemli teslimatlar gerçekleştirdik. Otomotiv Sanayi Derneği(OSD) verilerine göre, Türkiye’de midibüs ve otobüs pazarı toplamlarında 2023 yılında satılan her 3 araçtan 1’i Otokar markalı oldu. Bizi 15.kez liderliğe taşıyan müşterilerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve tüm iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. 2024 yılında da liderliğimizi sürdürmeyi hedefliyoruz” dedi. 
 
OTOBÜS İHRACATI ARTMAYA DEVAM EDİYOR
Otobüs alanında yurt içindeki başarısını yurt dışı pazarlarda da sürdüren ve özellikle Avrupa’dan önemli siparişler alan Otokar, 2023’te de stratejik adımlar atmaya devam etti. Fransa ve Romanya’nın ardından Avrupa’daki üçüncü iştirak şirketini İtalya’da kurdu. Şirket, 2023 yılında midibüs ve otobüs toplam ihracatını önceki yıla kıyasla adet bazında yüzde 72 arttırdı.