24 Nisan 2020

OTOKAR SERVİSLERİNE GİTMENİZ ŞARTSA…

Pandemi günlerinde evde kalmanın önemini hepimiz biliyoruz. Hayatın sürdürülebilirliği için yollarda olmak zorunda kalan ticari araç kullanıcılarının bu süreçte yetkili servisleri ziyaret etmesi gerekebilir. Muhakkak yaptırılması gereken bakım ya da tamir işlemleri için Otokar yetkili servislerine gelmeniz şartsa almanız gereken pek çok kişisel önlem bulunuyor.
 
Pandemi günlerinde evde kalmamız, işlerimizi evden yürütmemiz gerekiyor. Ancak hayatın sürdürülebilirliği için yollarda olmak zorunda kalan ticari araç kullanıcıları olduğunu biliyoruz. Bu süreçte gerekmedikçe yetkili servisleri ziyaret etmeyi önermiyoruz. ‘Muhakkak yaptırılması gereken bakım ya da tamir işlemleri ortaya çıkarsa ne yapacağız?’ diye merak edenler için hemen söyleyelim: Otokar yetkili servislerine gelmeniz şartsa çeşitli önlemler almanız gerekiyor. Salgın sürecinde aracını Otokar yetkili servislerine götürecek araç sahiplerinin alması gereken bu tedbirlerin neler olduğuna birlikte bakalım…
 
Aracınızı dezenfekte ettiniz mi?
Öncelikle, aracınızı düzenli şekilde dezenfekte etmeniz gerekiyor. Sık sık dezenfekte edilmeyen kapı kollarının, direksiyonun ve aracın sık dokunulan diğer yüzeylerinin sürücüleri ciddi bir riskle karşı karşıya bırakması kaçınılmaz. Aracınızı bu süreçte nasıl temizlemeniz gerektiğini merak ediyorsanız tıklayın.
 
Mutlaka maske takın
Türkiye’de kimi illerde özel araçlarda maske takılması zorunluluğu yaşama geçirildi. Ticari araç sürücülerinin de tedbiri elden bırakmamaları ve araçtayken de maske takmaları koruyucu bir önlem olarak ön plana çıkıyor.
 
Sosyal mesafeye dikkat!
Otokar servislerinde çalışan yetkililer, faaliyetlerini koruyucu önlemler alarak sürdürüyorlar. Bunu desteklemek için bu servislere gitmek zorunda kalan araç sahiplerinin de serviste bulunan çalışanlarla sosyal mesafeyi korumaları şart. Otokar yetkili servislerinde muayene ve tamir için gerekli işlemler esnasında servis çalışanlarıyla 1,5 metre kuralına uyarak iletişim kurmak, el dezenfektanı kullanmak ve varsa serviste uygulanan yönergelere dikkat etmek gerekiyor.
 
Maskenizi çıkarmayın
Çalışanlarla iletişim kurarken sosyal mesafenin yanı sıra, dikkat edilmesi gereken bir konu daha var: Servis çalışanlarıyla konuşurken maskenizi çıkarmamanız gerekiyor.
 
Ek olarak…
Tüm bunların yanında herhangi bir yere temas ettiyseniz kullandığınız eldiveni değiştirmeyi ve dezenfektan kullanmayı unutmamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca aracınızın servis işlemleri tamamlandığında da dezenfeksiyon işlemlerini yeniden yapmanızı öneririz.