24 Kasım 2020

OKUL SERVİS ARAÇLARINDA 3 NOKTA

Emniyet kemeri güvenli yolculukların ilk şartı. Güvenilir bir emniyet kemeri sistemine sahip olmayan araçlarla seyahat etmenin olumsuz sonuçları oldukça büyük. Otokar Sultan Comfort sahip olduğu yüksekliği ayarlanabilir üç nokta emniyet kemeri sistemiyle güvenli ve konforlu yolculuklar vadediyor.
 
Emniyet kemeri, trafikte bulunan tüm yolcu ve sürücüler için hayati önem taşıyor. Kaza anında araçta bulunanların dışarıya fırlamalarını, aracın iç yüzeyine ya da birbirlerine şiddetle çarpmalarını önleyerek riski önemli ölçüde azaltan yolcu ve sürücülerin hayatta kalmalarını sağlayan emniyet kemeri, tüm araçların vazgeçilmez bir parçası. Elbette okul servislerinin de öyle. Her gün yüz binlerce öğrencinin evlerinden eğitim gördükleri kurumlara ulaşmalarını ve sağlıklı ve güvenli bir şekilde yeniden evlerine dönmelerini sağlamakla yükümlü okul servisleri belirli şartları sağlamakla yükümlü. Bu şartların en önemlilerinden biri ise üç nokta emniyet kemeri.
 
3 nokta emniyet kemeri nedir?
İki nokta emniyet kemerinden, diğer adıyla kucak/bel kemerinden farklı olarak üç nokta emniyet kemeri Y şeklindeki bir mekanizma. Bu özelliğiyle, yolcunun araçta kalmasını, olası bir kaza anında vücudun baş ve gövde gibi yaralanmaya açık bölgelerini de koruyabiliyor. Çarpmanın etkisini dağıtıp hızı düşürerek sürücü ve yolcuları koruyan üç nokta emniyet kemeri yalnızca kaza esnasında değil, ani frengibi durumlarda da olumsuz sonuçların önüne geçiyor.
 
Otokar Sultan Comfort güvenliği
Hem turizm hem de öğrenci ve personel taşımacılığında kullanılabilen Otokar Sultan Comfort, güvenliğiyle ön plana çıkıyor. Sultan Comfort, üç nokta emniyet kemeri sistemine ek olarak yüksekliği ayarlanabilir kemerlerle öğrencilerin rahat ve huzurlu bir yolculuk geçirmelerini sağlayacak özelliklere sahip.