30 Mayıs 2020

MAVİYLE YEŞİLİN KUSURSUZ AŞKI: AKYAKA

İçinde bulunduğumuz tamamen son erdiğinde ve dünya iyileştiğinde görülmesi gereken yerler listenize, yakın geçmişinde küçük bir balıkçı mahallesi olan Akyaka’yı da mavi ve yeşilin kusursuz aşkına tanık olmak için ekleyin.

 

Muğla’nın en güzel köşelerinden birinde konumlanan Akyaka (Gökova), ziyaretçilerini kekik kokusuyla karşılıyor. Bölgede antik yıllardan beri yerleşik hayat olduğu düşünülüyor. Akyaka en çok, bozulmadan kalan doğal güzellikleriyle seviliyor. Tabii bir de kavurucu yaz sıcaklarında esen tatlı rüzgarıyla...

 

Nehre bir selam

Derler ki Akyaka’da tatil, Azmak’tan başlar. Azmak Nehri, kenarlarında sazlıkların salındı­ğı, ördeklerin ve levreklerin yüzdüğü bir tatlı su nehri. Burada bir tekne turuyla, kırk dakika süren yemyeşil bir yolcu­luğa çıkılabiliyor. Su samurları, su tavukları, yılan balıklarıyla bu nehir, doğal bir hayvanat bahçesi gibi. Yeşil suyun üstünde yapılan turun dönüşünde, nehrin kenarındaki balıkçılarda güzel bir yemek yenebilir.

 

Kampta bir gece

Akyaka’daki orman kampı tam ailelere göre. Denize 20 metre uzaklıkta, geniş bir ormanın içinde bulunan kamp alanında her türlü imkan mevcut. Burası, doğada kamp yapmaya cesaret edemeyenler için çok uygun. Gökova Orman Kampı, günübirlik mesire yeri olarak ziyaret edilebilir ya da çadırı olanlar burada konaklayabilir. Koskoca bir ormanın içinde, toprağın üstünde huzurla uyumak bütün günlük hayat telaşını unutturabilir. Gökova Orman Kampı, adeta bir terapi etkisi yaratıyor.

 

Tepede bir bardak çay

Akyaka’nın doğası konuklarını tüm samimiyetiyle kucaklıyor. Akyaka manzara­sının tadının çıkarılabileceği Sakartepe, misafirperverliğiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Biraz yokuş tırmanmayı gerektiren bu güzel tepede Akya­ka’nın geniş manzarası sizi bekliyor. Gökova Körfezi, Sakartepe’den koca bir sayfa gibi önünüze açılıyor. Burası günün her saatinde güzel; ancak özellikle günbatımında tepede olmak insana kendini daha iyi hissettiriyor; bu saatlerde her şey göze daha masalsı görünüyor.

 

Güneş ve kum

Akyaka’da arkanız orman, önünüz deniz! Et­rafı dağlarla çevrili olduğu için burada sıcak havalar eziyete dönüşmüyor. Yazın tatlı tatlı esen meltemleri, Akyaka’yı en güzel kılan özelliklerinden biri. Sahilinin temizliğiyle ve denizin berraklığıyla ödül alan Akyaka Halk Plajı, herkese yetecek kadar büyük bir sahil şeridine sahip. Diğer bir güzellik de Çınar Plajı. Hem tertemiz hem de serin sularıyla sıcak havaları keyifli bir hale getiriyor. Piknik alanlarının da bulunduğu Çınar Plajı’nda zakkum ağaçlarının altında gölgenin keyfine varılabiliyor. Bu plajlarda deniz üstünde sakince dalgalanan mavinin birçok tonu, herkesi büyülüyor.